pátek 16. srpna 2013

Rozmarýnové grissini s olivovým olejem

Taky už vám ve schránce přistávají letáky nabízející všemožné papírenské zboží typu "Hurá do školy"?  I když už do školy dávno nechodím, mám ze zralých jeřabin a nákupů v papírnictví stažený žaludek. A letos vlastně právem, protože Vojta nastupuje do první třídy.
Zatím si ale ještě míním užívat prázdnin a grilování a koupání v bazénku a nicnedělání a nikamnemusení. Aby bylo na podzim nač vzpomínat. No a jedna z moc dobrých a takřka bezpracných zábav může být třeba šoulání těchto výborných italských tyček, které jste si možná dávali na dovolené.
A nepotřebujete k nim takřka nic...
Ještě pozor, pro návštěvu dělejte rovnou z dvojité dávky, protože jsem z jedné dávky měla asi 15 tyček...což tak akorát  pokrylo domácí potřebu.
A uzavřené v nádobě je můžete uchovat...třeba měsíc!!!

220 g hladké mouky, 1 lžička soli, 1 lžíce prášku do pečiva, 3 lžíce olivového oleje, 120 ml vody, 1 lžíce nasekaného rozmarýnu, sezamové semínko nebo mák na posypání (anebo taky nic)

Troubu předehřejeme na 200 C. Z uvedených surovin vymícháme těsto - prvně smícháme sypké pak přidáme tekuté. Z těsta si uděláme bochánek  a z něj nože ukrajujeme po částech. Z každé uválíme a ušouláme co nejhezčí tyčku. Tyčky skládáme vedle sebe na plech vystlaný pečícím papírem. Nemusíme ani dělat veliké mezery, moc nenabudou. Grissini pak potřeme trochou olivového oleje, posypeme čím chceme a pečeme dozlatova.

14 komentářů:

  1. To vypadá fakt skvěle, asi budu muset nadělat do zásoby a pak chodit užírat :)

    http://bezlepkovebrno.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. To je sranda, práve dnes sa na nich chystám! Čakáme totiž návštevu. Síce mám v pláne skúsiť tento recept http://cuocadolce.blogspot.cz/2012/01/grissini-vasen-italskych-kralu.html, ale keďže píšeš, že jedna dávka nestačí, pridám asi ešte jedny podľa Teba, Vandi ;) Krásny zvyšok leta, užívaj a aj ja budem, mňa totiž od septembra čaká návrat do prac. procesu a Vašíka školka, takže žalúdok určite stiahnutý bude.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj, jedna dávka nestačí. U nás zmizela, co se tatínek vrátil z práce :-)
      už si namyslel kmínové....

      Vymazat
  3. Už jsem zkoušela ty klasické, příště zkusím se sušenými rajčaty :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tohle je osvědčená klasika, která snad nikdy nezklame:) A rozmarýn je moje nejoblíbenější ingredience:)

    OdpovědětVymazat
  5. Vypadá to moc krásně a hlavně správně prázdninově :) V dohledné době se o to pokusím :)))

    OdpovědětVymazat
  6. ...zbožňuji Tvé počteníčko a recepty jak by smet :-)Věrka

    OdpovědětVymazat
  7. Jojo, tyhle rozmarýnové jsem taky dělala (ještě v hlubokých dobách s lepkem) a byly úžasné. A rozechvění žaludku chápu, nástup do školy je velikou změnou. Ale s tvým nadhledem a smyslem pro humor všechno zvládnete!

    OdpovědětVymazat
  8. Luxusní blog díky za inspirace

    OdpovědětVymazat
  9. VYZKOUŠELI JSME:
    http://anda-h.blogspot.cz/2013/11/peceme.html
    díky

    OdpovědětVymazat
  10. Diky za super recept. Nejdriv jsem byla trochu skepticka, jestli budou dobry, kdy tam neni ani zadny syr nebo tak neco, ale recept mile prekvapil, priste budu muset delat rovnou dvojitou davku, jen se po nich zaprasilo :)

    OdpovědětVymazat